Špargľové rizoto s citrónom a medvedím cesnakom
({{foodstuff.foodstuff.foodstuffBrandTitle}})Hodnotenie receptu
Recept si už ohodnotil/a
Ingrediencie
{{item.foodstuff.title}} {{item.foodstuff.title}}
{{item.unit}}
400 x 1 g
20 x 1 g
kus (50 g)
2 x lyžica (10 ml)
4 x porcia (3 g)
200 x 1 g
600 x 1 ml
10 x 1 g
100 x 1 g
2 x lyžica (10 g)
2 x 1 g
2 x 1 g
2 x 1 g
10 x 1 g
Zapíš si tieto ingrediencie do šikovného jedálnička
Budeš presne vedieť, koľko recept obsahuje kalórií a nutrientov.
Postup prípravy receptu
1
V hrnci si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
2
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, prepláchnutú ryžu, dve minúty ju miešame, a potom ryžu zalejeme trochou zeleninového vývaru, aby sa ryža pokryla. Znova chvíľu pomiešame a prilejeme zvyšok vývaru.
3
Rizoto varíme odokryté približne 10 minút, potom do hrnca pridáme na kolieska nakrájanú špargľu, baby špenát, citrónovú šťavu a kôru, nasekaný medvedí cesnak (alebo iné bylinky), koreniny, soľ a lahôdkové droždie.
4
Rizoto dobre premiešame a varíme na slabom ohni ešte približne 10 minút. Ak sa ryža začína chytať ku spodku hrnca, pridáme ešte trochu vody - aby bolo rizoto krémové, no nepripaľovalo sa.
5
Po 10 minútach by malo byť rizoto krémové a špargľa zmäknutá.
Tip: Toto špargľové rizoto môžete podávať samostatne, alebo aj doplnené o kuracie mäso, kúsky tofu alebo o opečenú hlivu ustricovú. Ja ju zvyknem nakrájať na kúsky, orestovať na lyžičke olivového oleja a sójovej omáčke, prípadne ešte pridám mleté čierne korenie alebo chilli.
{{data.energy}}1 134 kcal
Taktiež {{data.energyAlt}}4 750 kJ ● Energetická hodnota
{{data.protein}}37,9 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.protein | number: 0}} g
{{data.carbohydrate}}184 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} g
Cukry
{{data.sugar}} 19,7 g
{{data.fat}}22,8 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.fat | number: 0}} g
Nasýtené mastné kyseliny
{{data.saturatedFattyAcid}} 3,3 g
Transmastné kyseliny
{{data.transFattyAcid}} 1,2 g
Mononenasýtené
{{data.monoSaturated}} 14,6 g
Polynenasýtené
{{data.polySaturated}} 2,1 g
Cholesterol
{{data.cholesterol}} 0 mg
Vláknina
{{data.fiber}} 17,9 g
Doporučený denný príjem: {{calculated.fiber}} g
Soľ
{{data.salt}} 2,1 g
Vápnik
{{data.calcium}} 127 mg
Sodík
{{data.sodium}} 0 g
Voda
{{data.water}} 1 009 g
PHE
{{data.phe}} 1 380 mg
{{calculated.percentage}}%
Z doporučeného denného príjmu
Presnejší odhad denného príjmu
Uprav svoj profil nižšie a ulož
Žena
Muž
Chcem
Schudnúť
Nabrať svaly
Byť fit
Rok narodenia
Výška
Hmotnosť
Paušálny výdaj
Sedavý
Ľahko aktívny
Stredne aktívny
Veľmi aktívny
Extrémne aktívny
Bez paušálnej aktivity
Späť
Dokonči svoj profil
Cieľová hmotnosť
Cieľovú hmotnosť môžeš zadať neskôr v aplikácii.
Cieľovú hmotnosť môžeš zadať neskôr v aplikácii.
{{targetWeightMessageText}}
Vytvor si svoj účet
{{errors.message}}
Späť
Registrácia
E-mail
Heslo
Heslo musí mať aspoň 6 znakov!
{{errors.message}}
Späť
Poslali sme Ti verifikačný e-mail!
Za pár minút Ti doručíme verifikačný e-mail na {{profile.email}}. V e-maili klikni na tlačítko "Dokončiť registráciu" a potom sa prihlás.
Späť
Prihlásiť sa
E-mail
Heslo
{{errors.message}}
Zabudnuté heslo?
Späť
Zabudnuté heslo?
Zadaj e-mail uvedený pri registrácii. Následne Ti pošleme nové heslo.
E-mail
Späť
Odoslané
Nové heslo bolo zaslané na e-mail!
Zloženie nutričných hodnôt
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Premium užívatelia nevidia reklamy
Podkategória
Recepty a ingrediencie
môžeš uložiť do jedálnička

Jednoduchý prehľad kategórií
Získaj lepšiu kontrolu nad príjmom a výdajom kalórií.

Štatistiky na ceste k cieľovej hmotnosti
Urči svoju cieľovú hmotnosť a sleduj svoj pokrok

Inšpiruj sa receptami a jedálničkami
Odomkni obrovskú databázu potravín.
KalorickeTabulky.sk © 2025 Všetky práva vyhradené.
KalorickeTabulky.sk © 2025 Všetky práva vyhradené.