orechy kešu natural
Kešu orechy sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny B1, B2, B5 a na minerály, ako napríklad horčík, draslík, železo či fosfor.
Kešu jadrá majú kladný vplyv na nervový systém, a preto sa hodí pri stavoch podráždení, nervozity a depresií. Ďalej tieto olejnaté plody pôsobí proti slabosti a únave, pomáhajú pri kŕčoch v dutých orgánoch (podráždená čreva, bolestivá menštruácia ...) alebo ako prevencia kôrnatenia tepien. Pri redukčnej diéte je vhodné dopriať si len malé množstvo tejto pochúťky (vysoký obsah tukov).
Kešu orechy možno pridávať do sladkých (raňajkové kaše a müsli, sušienky, poháre, nákypy, ...) i slaných (nákypy, omáčky, mäsovej zmesi, zeleninové šaláty či ragú ...) pokrmov alebo je zobať len tak. Vrecko s orieškami je skladný, a preto sa oplatí nosiť ho stále pri sebe.