tvarůžky Harzbube Handkäse
Tvarôžky majú veľmi nízky obsah tuku (okolo 1%) Telu prinášajú kvalitné vysoko stráviteľné bielkoviny, minimum sacharidov a tuku. Majú veľký obsah vápnika a zanedbateľný obsah cholesterolu. Medzi ďalšie prospešné látky patrí rad vitamínov a minerály (fosfor, železo, zinok, ...)
Konzumácia tvarôžkov je vďaka vysokému obsahu vápnika užitočná na prevenciu osteoporózy. Majú nízku hladinu cholesterolu, obsahujú probiotiká a pozitívne regulujú tráviace procesy v čreve.
Tvarôžky je najlepší rozbalené uložiť do sklenenej alebo porcelánovej nádoby. Prikryjeme vlhkou látkou a umiestnime do tmavej miestnosti alebo do chladničky s teplotou 5 až 8 stupňov. Kvalitné tvarôžky majú mať pravidelný tvar, 'jantárovú' farbu, nemali by byť roztečenej a jednotlivé kolieska sa ľahko oddeľujú.