Šumavský eidam 20% plátky
Šumavský eidam 20% sa skladá z pasterizovaného mlieka, soli a mliečne kultúry. Ide o syr obsahujúci 20% tuku v sušine. Je zdrojom plnohodnotných živočíšnych bielkovín a peptidov obsahujúcich esenciálne aminokyseliny. Dodáva do tela aj ďalšie cenné látky, ako napríklad vápnik, fosfor, horčík, sodík, draslík, či vitamíny A, D, E alebo B. Výhodou je aj nízky glykemický index a dlhší pocit zasýtenia.
Syr eidam je výborným zdrojom vápnika, ktorý je prospešný najmä pre naše kosti, zuby a nechty. Mliečne bielkoviny zo syra majú antitrombotické a antihypertenzné účinky. Majú dobrý vplyv aj na obranyschopnosť organizmu a stres. Syr eidam 20% je vhodný pri redukčnej diéte alebo pre fitness výživu.
Ak si raz za čas doprajete vyprážaný eidam, určite neurobíte chybu, keď zvolíte práve 20% výrobok. Pri úprave vyprážaním sa do jedla dostáva značné množstvo tuku, na ktorom sa jedlo pripravuje, a tak si nikto nebude pripadať ošizené. Mimo to bude táto voľba lepšie variantom pre vaše telo. Pri potrebe schudnúť však dávajte pozor na skonzumované množstvo. Aj keď sa jedná o málo tučný syr, tak oproti syrom čerstvým obsahuje pomerne veľké množstvo energie.