Eidam syr 30% tuku, plátky
Z výživového hľadiska je významný najmä obsah vápniku, sodíku a fosforu. Tento syr je tiež bohatým zdrojom živočíšnych bielkovín.
Vďaka vyššiemu obsahu vápniku je tento syr vhodný nielen pre bežnú konzumáciu, ale aj pre diétne stravovanie ľudí s osteoporózou. Tento syr je vhodný aj pri redukčnej diéte, pretože obsahuje rozumné množstvo tuku a dostatok bielkovín. Pri redukcii hmotnosti si však musíme strážiť konzumované množstvo. Aj keď sa jedná o menej tučný syr, oproti čerstvým syrom (Lučina linie, Philadelphia light) obsahuje pomerne veľké množstvo energie (asi 1100 kJ/100 g).
Syr pred konzumáciou nechajte postáť pri izbovej teplote, aby sa rozvinula jeho vôňa (trvá to asi 30 minút). Okrem priamej konzumácie sa tento syr môže pridávať do nátierok, k mletému mäsu alebo k zapekaným jedlám (cestoviny, zemiaky, nákypy...).